Wie ben ik?

Dorine - Guasha Therapeut

Dorine Erkens
Gediplomeerd Guasha Therapeut Opgeleid door Guasha Santai

Al lange tijd ben ik geïnteresseerd in gezondheid en de verschillende geneeswijzen en therapieën. Op jonge leeftijd kwam ik voor mijn rug al regelmatig bij de chiropractor. Als peuter ben ik van mijn chronische bronchitis afgekomen doordat mijn moeder met mij naar een klassiek homeopaat is gegaan. Ik had last van een spastische dikke darm, waar niets aan kan worden gedaan.  Toen ik een jaar of 17 was ben ik begonnen met het dagelijks drinken van Aloe Vera.  Ik had hierdoor geen last meer van een spastische dikke darm en het eczeem in mijn hals en de binnenkant van mijn ellebogen verdween.

Wel had ik nog vervelende huidontstekingen en in mijn zoektocht naar een goede remedie heb ik kennis gemaakt met o.a. bioresonantie, homeopathie, fytotherapie, lechner-antenne, reiki, acupunctuur, acupressuur, quantum touch, reconnection healing, chakra therapie, orthomoleculaire therapie, osteopathie, manuele therapie en levend bloedanalyse.

Vanaf mijn zevende jaar rijd ik paard. Sinds 15 jaar ben ik in het trotste bezit van een eigen paard, Jaurena. Zij is inmiddels 26 jaar en nog steeds train en rijd ik regelmatig met haar.

Omdat ik in de training toch tegen lichamelijke blokkades van mijzelf en mijn paard aanliep werd mijn aandacht getrokken door de Guasha behandelingen bij Greetje Hakvoort van Human & Horse Academy. Na zelf enkele behandelingen te hebben ervaren was ik ervan overtuigd van het effect van Guasha. Hiermee wil ik mensen en paarden helpen om beter in hun vel te komen.

Guasha Opleidingen Santai

In oktober 2014 heb ik de opleiding voor Guasha Therapeut voor  Paarden bij Guasha Opleidingen Santai succesvol afgerond. In februari 2015 heb ik het diploma Guasha Therapeut voor Mensen behaald.

In maart 2014 heb ik de opleiding om Guasha gezichtsbehandelingen te kunnen geven succesvol afgerond bij Guasha Opleidingen Santai.

Sinds maart 2015 richt ik mij volledig op het behandelen van mensen en paarden met Guasha Therapie.