In het UWV Magazine: Guasha heeft ervoor gezorgd dat ik weer kan werken!

In het UWV Magazine Perspectief van oktober staat het verhaal van Mariëtte de Nes en haar ervaring met Guasha. Hieronder vind je het artikel.

Artikel UWV magazine Perspectief over Guasha

 

‘Op goed geluk deed ik nog één therapie’ Mariëtte de Nes (46, WIA) was er slecht aan toe toen ze drie jaar geleden de zoveelste therapie ging uitproberen: Guasha-therapie. Het werd de ommekeer in haar leven.

‘Tien jaar geleden beleefde ik het dieptepunt in mijn leven. Ik was een gescheiden vrouw met drie jonge kinderen. Mijn toenmalige vriend pleegde zelfmoord. Tijd om te rouwen had ik niet. Ik was kostwinner en werkte fulltime. Ik raakte in een burn-out, maar dat ontkende ik. Op een dag trok mijn nek scheef. Ik kon ’m niet meer recht krijgen. Torticollis spasmodica was de diagnose, een onwillekeurige dwangstand van de nek. Iedere dag verging ik van de pijn. Werken ging niet meer, net zo min als het huishouden doen, fietsen en autorijden. Ik kon niets meer. Binnen de reguliere geneeskunde kon ik niet geholpen worden. “Het zit tussen uw oren, mevrouw”, kreeg ik vaak te horen. In het alternatieve circuit probeerde ik allerlei therapieën uit, maar niets hielp. Ik zag het leven echt niet meer zitten, maar besloot op goed geluk nog één therapie te proberen. Het werd Guasha-therapie en dat is mijn redding geweest. Guasha-therapie is een eeuwenoude Chinese geneeskunst, waarbij met een platte steen over de huid wordt geschraapt. Zo ontstaat er betere doorstroming van bloed en energie en dat heft lichamelijke en geestelijke blokkades op. Het klonk mij nogal raar in de oren, maar ik was snel overtuigd. Na één behandeling was ik namelijk al pijnvrij. Twintig behandelingen later stond mijn nek helemaal recht. Ik ben zo enthousiast dat ik zelf in de leer ben gegaan. Inmiddels ben ik zelf Guasha-therapeut.’

Torticollis spasmodica
Via deze link kun je doorklikken naar het UWV Magazine Perspectief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.