5 tekenen dat de lente eraan komt!

5 tekenen dat de lente eraan komt - GuashaTherapeut.nl

5 tekenen dat de lente eraan komt - GuashaTherapeut.nl

Heerlijk als je nu naar buiten loopt, je ruikt dat de lente eraan komt! Het weer, heel Nederlands om het daarover te praten. Ken je dat? Mensen die het iedere keer als je ze tegenkomt hebben over het weer? Dan is het te koud, dan is het te nat. Die zon is wel fel hè?

Laat jij jouw leven en humeur beïnvloeden door het weer? Natuurlijk, ik word er ook blij van als de zon schijnt. Een beetje extra vitamine D is altijd goed voor je lichaam. Maar ik word er niet chagrijnig van als het regent. En ik laat mij er ook niet door beïnvloeden of beperken. Ook als het regent wandel ik lekker in het bos met de hond, train ik de paarden en geef ik les in de buitenlucht. Het heeft ook z’n charmes om verregend thuis te komen en op te warmen met warme chocolademelk en een lekkere douche.

Maar echt, de lente komt eraan. Hieronder vijf tekenen van de lente in aantocht!

Je rijdt in daglicht van en naar je werk

Echt heel fijn dat de dagen weer langer worden. Daglicht is gezond voor het lichaam en het helpt je lichaam om vast te stellen hoe laat het is. Het daglicht beïnvloedt je biologische klok, door daglicht wordt je lijf wakker en ben je klaar voor de dag. Het is in de winter moeilijker om echt goed wakker te worden als het nog donker is buiten. Het duurt langer voordat je lijf echt is opgestart.

5 tekenen dat de lente eraan komt zonsopkomst - GuashaTherapeut.nl

 

Daglicht zorgt voor een verhoogde concentratie. Werk je binnen op kantoor, dan is het verstandig om tussendoor af en toe heel even naar buiten te gaan om in het daglicht te staan. Je bent daarna weer fris en je kunt je beter concentreren op je werk. Er zijn zelfs lampen ontwikkeld die het kleurenpallet van daglicht uitstralen.

De geur buiten verandert

Heb je wel eens gemerkt dat het anders ruikt buiten als de lente in aantocht is? Alsof het wat frisser ruikt, misschien de invloed van de groeiende planten en bomen en de bloesem die er weer aan komt?

Een kleine zoektocht via Google levert verschillende producten met ‘lentegeur’ op. Qua marketing spelen sommige bedrijven daar aardig op in. Aromatische olie ‘Lentegeur’ voor een frisse lentegeur in je kamer. Er is zelfs een wasmiddel met ‘Vers geperste lentegeur’!

Iedereen denkt weer na over de bestemming voor de zomervakantie

Nu de dagen weer langer worden, het zonnetje iets meer schijnt, begin je weer na te denken over de zomervakantie. Zit je achter de je computer op kantoor en valt het zonnetje op je gezicht, dan droom je langzaam weg. Even waan je je op een strandbedje met een cocktail in je hand. Tijd om je vakantie te boeken! Ook op de radio en televisie zie je weer meer reclames voorbij komen van zomervakanties naar lekkere zonnige bestemmingen. Waar ga jij naar toe?

De kippen leggen weer eieren!

In de winter zijn ze letterlijk ‘van de leg’. Dan koop ik gewoon eieren bij de supermarkt of kaasboer. De lente komt er echt aan als de kippen de eerste eitjes weer hebben gelegd! Gisteren haalde ik er 4 uit het hok, een mooie score.

5 tekenen dat de lente eraan komt - Krokussen - GuashaTherapeut.nl

En ja, de krokussen komen weer op voor de lente

In de bermen langs de weg beginnen de krokussen weer langzaam boven het gras uit te komen. Een vrolijk gezicht, al die kleurige bloemen tussen het groene gras.

Wat zijn voor jou tekenen dat de lente eraan komt?

Dit artikel is geschreven in opdracht van Viteau.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.